Breng een natuurlijke sfeer naar de kamer met steenstrips

Ben je op zoek naar een unieke manier om iets van de muur te maken? Dan kun je denken aan steenstrips. Steenstrips zijn een opkomende trend in de interieurwereld. Deze strips kunnen worden aangebracht op de muur en zorgen voor een unieke manier van de muur versieren. Dat is weer iets anders dan de muren verven. Als je aan strips denkt kun je aan houtstrips denken, maar in dit artikel gaan we het hebben over steenstrips.

Steenstrips zijn strips van steen of juist met een afbeelding van steen erop die zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Het is een unieke en leuke manier om de muur te versieren, bijvoorbeeld in de keuken of achter de televisie op de wand. Wil je graag een natuurlijke sfeer naar de kamer brengen? Dan zijn steenstrips iets waar je zeker naar moet kijken. In dit artikel vertellen we je er meer over.

De voordelen van leuke steenstrips in je interieur

Er zitten veel voordelen aan steenstrips aanbrengen in je interieur. Het is natuurlijk een unieke manier van de muur versieren en daarom snappen we dat sommige mensen nog twijfelen. Steenstrips zijn toch echt heel leuk om aan de muur te hebben. Het zal een unieke en natuurlijke uitstraling geven aan de kamer en dan hoef je dus niet te gaan werken met gekke accessoires of meubels. Daarnaast zijn steenstrips makkelijk aan te brengen en heb je 100 procent invloed op hoe het eruit gaat zien. Je kunt namelijk de steenstrips makkelijk zelf monteren.

Heb je dus graag invloed op het proces en wil je een unieke en/of natuurlijke muur in je huis hebben, dan zijn de steenstrips de beste opties. Je kunt daarnaast uit een heleboel opties kiezen en hierover vertellen we je meer in de volgende alinea.

steenstrip

Materiaal en soorten steenstrips

Als je op zoek gaat naar steenstrips, zul je al snel zien dat er veel opties zijn. Zo kun je als eerste kiezen tussen verschillende materialen. Zo zijn sommige steenstrips ook echt van steen gemaakt en heb je dus echt dat harde reliëf dat bij steen hoort. Sommige steenstrips zijn dan weer gemaakt van aluminium en PVC. Door een 3D effect en dikke laag zie je dan bijna geen verschil met echt steen, maar het materiaal is wel een stuk lichter en goedkoper.

Als je voor steenstrips kiest, dan kun je kiezen tussen een heleboel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld natuursteen in verschillende kleuren zoals bruin en rood, rustiek of marmer, licht of donker; baksteenstrippen in verschillende kleuren en stenen in mozaïek vorm waarbij verschillende kleuren samenkomen. Dit is nog maar een handgreep uit allerlei soorten steenstrips. Bedenk je van tevoren of je een bepaalde kleur zoekt, of je bijvoorbeeld liever een lichte of donkere kleur hebt en wat voor soort steen je zoekt. Dan kun je makkelijker de beste steenstrips uitzoeken.

Het bevestigen van de steenstrips

Steenstrips komen in allerlei soorten, maar gelukkig zijn ze allemaal makkelijk te monteren. Dat is namelijk ook het leuke aan deze strips. Je kunt ze geheel naar eigen wens monteren aan je muur, maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Bij steenstrips kun je op twee verschillende manieren de steenstrips bevestigen aan de muur, afhankelijk van welke soort je koopt. Zo zijn er zelfklevende steenstrips. Deze steenstrips hebben een sterke lijm op de achterkant van de strips waarmee je ze makkelijk op de muur plakt. De lijm is erg sterk en de strips blijven dus goed zitten.

Dan zijn er ook nog de steenstrips die moeten worden bevestigd met een montagekit. Dit is iets lastiger, maar nog steeds makkelijk en snel te doen. Deze steenstrips bevestig je op de muur door montagekit op de achterkant te smeren en dan op de muur te plaatsen. Ben je graag creatief bezig? Dan is dat de leukste optie. Kies je liever voor gemak? Dan zijn de zelfklevende strips iets voor jou.

Onze tips voor leuke accessoires die bij de steenstrips passen

Een muur met steenstrips is een echte eyecatcher in de kamer. Wij willen je graag nog een paar tips meegeven over wat zoal leuk staat bij een muur met steenstrips. De steen zorgt voor een natuurlijke en rustieke uitstraling en dan is het leuk om in deze richting te blijven denken. Kies bijvoorbeeld voor houten meubels of accessoires om de natuurlijke uitstraling nog meer naar de kamer te brengen. Of ga meer de rustieke kant op en kies voor een stalen of metalen lamp. Een muur met steenstrips is vrijwel met alles te combineren en daarom ideaal om te hebben.