Buitenlandse tuinen

Wel eens op bezoek geweest in buitenlandse tuinen? Elke tuin fan kent de Nederlandse hofjes, bloemenvelden en de Keukenhof die ook voor toeristen zeer aantrekkelijk zijn . Reis je naar het buitenland, dan kun je ook diverse soorten tuinen bezoeken. De wereld heeft zo’n diverse natuur. Zelfs als je maar net de grens over bent, zien tuinen en tuinieren er heel anders uit. De tuinen verschillen op het gebied van bijvoorbeeld klimaat, cultuur en bodemvegetatie.

Buitenlandse tuinen

Wat je in tuinen in het buitenland zoal kunt doen

Ga je een tuin bezoeken? Steeds vaker bezoeken mensen een tuin als onderdeel van hun vakantie of bijzondere reis. Sommigen bezoeken een mooie bloementuin voor het perfecte Instragram kiekje. Anderen gaan om een mooie bos bloemen te plukken of te tuinieren. Tuinen in het buitenland zul je waarschijnlijk bezoeken om te bezichtigen of om een tour te volgen met een gids. Maar wat de reden ook is, je gaat natuurlijk voor de prachtige en bijzondere natuur die een plaats of land heeft.

Must see’s voor een unieke vakantie

De volgende buitenlandse tuinen zijn echte must see’s voor jouw vakantie of reisje in het buitenland of voor een vakantie binnenslands.

1. Pluktuin Bloemrijk

Pluktuin

Leuk voor als je kinderen meeneemt, maar ook zeker voor jezelf is deze pluktuin vlakbij Wageningen. De bloemen worden biologisch geteeld dus daar wordt de natuur ook nog eens blij van. In deze tuin vindt je daarom veel vlinders, bijen en vogels. Na het bezoek ga je naar huis met een schitterende bos zelf geplukte bloemen. En als je toch in de buurt bent, ga dan langs het Arboretum Belmonte. Dat is geen pluktuin, maar wel een bijzondere botanische tuin van de Universiteit Wageningen.

2. Tuinen in Normandië

Deze Franse streek ken je waarschijnlijk van D-day, maar er is een reeks aan schitterende tuinen te bezoeken. Sommige zijn gemaakt door de beroemde Franse ontwerper Gilles Clément. De tuinen hebben een Versailles achtige uitstraling en dus een absolute must see voor tuin liefhebbers. Druiven worden in Normandië niet verbouwd en daarom is wijnproeven hier helaas niet mogelijk.

3. Tuin in Leiden: Hortus Botanicus

De penisplant in de Hortus tuin in Leiden

Ben je in het Westen van ons land, vergeet dan zeker niet deze tuin in Leiden te bezoeken. De meest bijzondere en exotische planten zijn hier te bezichtigen. Zoals de alom bekende Reuzenaronskelk of in de volksmond: de Penis plant. Deze tuin is niet alleen geliefd onder buitenlandse toeristen, maar wordt ook veel bezocht door Nederlanders. De Hortus is de oudste nog bestaande botanische tuin en is al sinds 1590 toegankelijk voor publiek.

4. Natuur in zee: Laurisilva

Deze bijzondere plantengroep komt alleen voor op eilanden in de Atlantische Oceaan. De bossen zijn namelijk zo bijzonder vanwege bepaalde kenmerken die nergens anders te vinden zijn. Zo zijn ze altijd groen en bestaan ze voornamelijk uit laurier planten. Daarentegen waren deze planten en bomen vroeger ook op het vaste land te vinden, maar door veranderingen in het klimaat kun je deze Laurisilva natuur alleen maar vinden eilanden zoals Madeira, de Azoren, Kaapverdië archipel en de Canarische eilanden.

Buitenlandse tuinen, Laurisilva in Madeira

Samen een reisje maken naar een buitenlandse tuin?

Wil jij met me mee op reis naar buitenlandse tuinen? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe hotspots om te bezoeken. Neem vooral contact met mij op!