De beste rijschool kiezen doe je zo!

Om te leren autorijden heb je een goede rijinstructeur of rijinstructrice nodig. Rijschool Capelle aan den Ijssel helpt jou hier goed bij met zijn gerichte autorijlessen. Zo voorkom je dat je doelloos rondjes zit te rijden en leer jij snel omgaan met alle situaties in het verkeer. Een groot voordeel is dat je bij Rijschool Capelle aan den Ijssel altijd dezelfde rijinstructeur hebt. Deze weet wat je goed kan en waar nog aan gewerkt kan worden. Door deze instructeur word je klaargestoomd voor je rijexamen.

Rijschool Capelle aan den IJssel

Waar je op let bij het kiezen van jouw rijschool

Er zijn veel rijscholen in Nederland en om daartussen een keuze te maken moet je goed weten waar je goed op moet letten.

Auto
Ten eerste is het handig om te weten in welke auto je rijles krijgt. Zo kan je je alvast een beetje voorbereiden op de les en weet je welke opties er allemaal op zitten. Bij Rijschool Capelle aan den Ijssel rijden ze in een Volkswagen Polo 2018 welke is uitgerust met de nieuwste ADAS systemen (Advanced Driver Assistance Systems). Deze zorgt dat jij als bestuurder en de anderen inzittenden beschermd bent. Onder ADAS systemen valt onder andere Adaptive Cruise Control, parkeersensoren en een achteruitrijcamera.

Rijinstructeur
Ten tweede is het slim om van tevoren een kennismaking of proefles in te plannen met je rijinstructeur. Zo weet je al een beetje hoe die persoon is en of je je daar ook goed bij voelt. Het is namelijk er belangrijk dat je je op je gemak voelt als je rijles hebt. Ook kan je tijdens zo’n proefles bekijken of de instructeur genoeg aandacht voor jou heeft.

Slagingspercentage
Ook is het handig om te kijken naar de rijschool zijn slagingspercentage. Dit geeft aan hoe veel mensen er slagen tijdens hun eerste examen. Wanneer dit percentage hoog is, weet je dat de lessen van goede kwaliteit zijn en dat je rijinstructeur zeer waarschijnlijk ook een grote aandacht voor jou heeft.

Kosten
Natuurlijk zijn rijlessen een grote investering. Gemiddeld ligt het aantal lesuren op 40 tot 50 voordat een persoon slaagt voor zijn of haar praktijkexamen. Een rijles bij Rijschool Capelle aan den Ijssel kost bijvoorbeeld €40,00 voor 50 minuten rijles. Als je er 40 lesuren over doet om je rijbewijs te halen, kost dit je dus ongeveer €1600,00 aan rijlessen. Dit is nog zonder de kosten van het theorie examen en het praktijk examen. Ga er dus vanuit dat je minimaal €2200,00 voor je rijbewijs kwijt bent. Heb jij dit nou niet zo op zak? Dan kan je bij Rijschool Capelle aan den Ijssel ook in termijnen betalen.

Klantbeoordelingen
Als allerlaatste is het slim om te kijken naar de klantbeoordelingen. Zo kan je kijken wat de individuele meningen zijn van de mensen die bij deze rijschool hebben gereden. Zo heb je bijvoorbeeld ook reviews die het uitgebreid hebben over de specifieke rijinstructeur. Dit kan je goed helpen bij de keuze bij welke rijschool jij gaat lessen en uiteindelijk natuurlijk je rijbewijs haalt!