De voordelen van kunst huren

Vaak wanneer mensen aan kunst denken, denken ze aan het feit dat kunst mooi is om naar te kijken. Hoewel kunst vaak inderdaad mooi is om naar te kijken, vergeten mensen soms dat kunst veel meer is dan dat. Kunst kan simpelweg namelijk ook een ruimte opvulling zijn of juist een sfeermaker. Kunst heeft eigenlijk veel meer te bieden dan op het eerste ogenblik vaak gedacht wordt. Hoewel kunst dus verschillende mooie kanten heeft, maakt dit het ook een stuk lastiger. Het wordt namelijk veel duurder de laatste paar jaren om kunst überhaupt te kopen of over te kopen. Voor de mensen die niet te veel geld willen uitgeven aan bepaalde kunstwerken én liever kiezen voor een kunstuitleen moeten zeker zich gaan verdiepen in het concept kunstuitleen. Je kunt kunst huren namelijk.

Wat is kunstuitleen eigenlijk?

Het is natuurlijk van groot belang om te weten wat kunstuitleen eigenlijk is en precies inhoudt. Kunstuitleen is eigenlijk het overkoepelende woord voor het proces waarbij kunst verhuurd wordt voor een bepaald aantal euro’s per maand. De hoogte van de prijs hangt natuurlijk af van het soort kunstwerk dat verhuurd wordt. Zo zijn er natuurlijke schilderijen van bekende schilders zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer maar ook schilderijen van ietwat onbekende kunstenaars die ook de kans krijgen om hun kunst een plekje te geven in andermans kamer. Voor zo’n 20 euro per maand kun je al mooie, unieke en inspirerende kunstwerken uitkiezen en uiteindelijk de daadwerkelijke kunst huren

Voordeel één: de flexibiliteit

Ten eerste is het grootste voordeel aan kunstuitleen dat het zo ontzettend flexibel is. Het maakt namelijk niet uit welk schilderij je hebt hangen, elk schilderij kun je weer verwisselen of langer houden. Heb je dus een schilderij gehuurd dat totaal niet bij jouw inrichting en stijl past van jouw eigen huis? Aarzel dan zeker niet en zorg ervoor dat je een ander schilderij uitkiest en huurt. Dit schilderij kan dan bijvoorbeeld misschien wel meerdere maanden blijven hangen. De flexibiliteit achter het concept kunst huren maakt het huren van kunst ook steeds meer aantrekkelijker. De klanten zitten niet meer vast aan 1 schilderij. De huurders kunnen hun schilderijen elke maand maar weer afstellen aan hun mood, inrichting en stijl.

Voordeel twee: verschillende kunstwerken in 1 huis

Ten tweede zorgt het concept kunstuitleen ervoor  dat je verschillende kunstwerken in 1 huis kunt hangen. Dit zorgt er voor dat iedereen die het huis bewoond, zijn eigen stijl kan terugbrengen in zijn of haar kamer met behulp van het concept kunstuitleen. Dit zorgt er daarmee ook voor dat kunst steeds meer terug te zien is in huizen. De kunst wordt dus eigenlijk een nieuw leven ingeblazen. Je kan namelijk verschillende stijlen combineren waardoor er vaak voor ieder wat wils is. Heb je een zoon die van Metallica houdt? Zorg ervoor dat je een kunstwerk uitzoekt voor zijn kamer met het logo van Metallica bijvoorbeeld. Houd je meer van natuur en bootjes? Huur dan een oud kunstwerk met prachtige geschilderde natuur.