Een verassing door de brievenbus

Door brievenbusdozen, zorg je ervoor dat jouw producten veilig en goed verpakt op weg kunnen en toch door de brievenbus bezorgd kunnen worden. Dit scheelt wat verzendkosten en daarbij hoeft de ontvanger niet thuis te blijven voor een pakketje. Er zijn verschillende formaten brievenbusdozen, waardoor je een grote vrijheid hebt met wat je op deze manier wilt versturen. Houd er wel rekening mee dat de brievenbus gemiddeld 16,5 centimeter lang is en 3,2 centimeter hoog. Ook is het belangrijk dat je met dit soort pakketjes rekening houdt met de tijd waarop je ze wegbrengt. Om 18:00 komt namelijk de brievenbuslichting voor die dag vaak binnen bij het sorteercentrum.

De verschillende maten

Brievenbusdozen zijn er doorgaans te krijgen in A4, A5 of A6 formaat. Zo is er altijd wel een doosje dat past bij het product wat je wilt gaan verzenden. Zo’n pakketje mag niet groter zijn dan 380 millimeter in lengte, 165 millimeter in breedte en 32 millimeter in hoogte. Voor het normale tarief om producten te verzenden in brievenbusdoosjes, mogen ze maximaal 2 kilogram zwaar zijn. Een brievenbusdoos van A4 formaat is perfect voor het versturen van bijvoorbeeld boeken of soortgelijke producten.

Waar zijn ze van gemaakt?

Brievenbusdozen zijn gemaakt van sterk karton. Soms wordt er ook enkel golf of dubbel golf gebruikt, wat zorgt voor nog meer vering en dus stevigheid van de doos. Ook zijn er bedrijven welke 100% gerecycled karton gebruiken, waardoor de doosjes erg duurzaam zijn in gebruik.

De voordelen op een rijtje

Dankzij brievenbusdozen kan je veel geld besparen op verzendkosten en kan je jouw producten op een compacte manier versturen. Je hoeft niet persé naar het postkantoor om het pakket te versturen en vereenvoudigen het verzendproces dus erg. Daarnaast zijn brievenbusdoosjes vaak verkrijgbaar in veel verschillende maten en kleuren.

Het vouwen van een brievenbusdoosje

Brievenbusdozen moeten nog gevouwen worden als je ze binnen krijgt. Je moet ze dus nog zelf in elkaar zetten wat de eerste paar keren soms wel een kleine uitdaging kan zijn. Wel zijn er vouwlijnen zichtbaar wat het makkelijker kan maken. Hieronder een stappenplan over hoe je de doosjes in elkaar zet.

Stap 1
Leg de doos plat voor je neer. Vouw de kleine flappen die in het midden van de doos uitsteken naar binnen. Zo komt de bovenkant van de doos wat naar boven.

Stap 2
Vouw de twee uitstekende flappen aan de onderkant van de doos ook naar binnen. Zo komt de voorkant van de doos ook omhoog.

Stap 3
Vouw de twee kanten, per zijkant, naar binnen en klik deze vast aan de zijkant. Zorg dat de stukken aan de binnenkant van de zijkant komen. Herhaal dit aan de andere kant.

Stap 4
Vouw de bovenkant naar de onderkant. Zorg ervoor dat de zijkanten aan de binnenkanten van de doos komen.

Stap 5
Met de kleine flappen karton aan de bovenkant vouw je het brievenbusdoosje dicht. Vouw dit in de zijkanten van de onderkant.

Stap 6
Als laatste sluit je met de sluitclip het brievenbusdoosje. Je bent helemaal klaar om je pakketje te versturen!