Zo creëer jij de beste koffiecorner

Ben jij op zoek naar het perfecte koffiezetapparaat voor op kantoor? Dan komt er heel wat meer bij kijken dan alleen het uitzoeken van een goed merk voor een koffiemachine. Op het kantoor wil je natuurlijk een leuke koffiecorner creëren waar je collega’s gezellig even kunnen bijpraten en relaxen. Maar hoe maak je nou de beste koffiecorner? Als het gaat om het samenstellen van een koffiecorner, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hier zijn een paar tips om je een beetje op weg te helpen.

1. Hoe groter het bedrijf hoe groter de koffiecorner

Ten eerste moet je je bedenken hoe groot jouw bedrijf is. Het gaat er dan om hoeveel werknemers je hebt en op welk tijdstip ze een bakje koffie gaan halen. Gaan ze allemaal tegelijk of is er een soort wisseling van de wacht? Elke werknemer moet zich welkom voelen bij de koffiecorner en daarom moet je de juiste grote inschatten. Er moet dus genoeg zit- en staplekken beschikbaar zijn in de koffiecorner. Daarnaast moet je bij een groot bedrijf meerdere koffiezetapparaten hebben. Je wilt natuurlijk niet dat er een enorme rij ontstaat bij de koffiemachine. Daarvoor moet dus ook genoeg ruimte zijn.

2. Welke soort koffiemachine

Dan is het tijd om na te denken over de koffiemachine. Voor welke ga je? Hierbij is het makkelijk om na te denken over of je gaat voor snelheid en efficiëntie of luxe. Dus is het de bedoeling dat er snel een kopje koffie klaarstaat zodat de werknemer weer aan het werk kunnen of mag de koffie machine iets meer tijd nemen voor een luxe kopje. De functie die jij wilt voor een koffiemachine is dus bepalend voor welk soort professioneel apparaat je kiest.

3. De verschillende koffievariaties

Dan moet je nog nadenken over de koffievariaties. De ene koffie is namelijk niet hetzelfde dan de ander. Ook hierbij kun je kiezen tussen luxe of efficiëntie. Wil je dat jouw werknemers en gasten kunnen genieten van een luxe koffie gemaakt van bonen of denk je dat coffeepads ook voldoende is? Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om een machine aan te schaffen die alleen de standaard koffie of cappuccino kan zetten maar je kunt ook kiezen voor wat luxere varianten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een latte macchiato.

4. Het kiezen van juiste glaswerk

Dan moet je natuurlijk ook de koffiecorner leuk afmaken met een bepaald servies. Als je een goede koffiecorner wilt creëren dan kun je niet alleen maar papieren bekertjes er neer zetten. Een goede koffiecorner vraagt om glaswerk en echt koffiekoppen. De koffie soorten kun je allemaal afstemmen op het servies. Dus heb je bijvoorbeeld een machine die ook latte macchiato’s kan maken? Zorg er dan voor dat er glazen beschikbaar zijn die speciaal bedoeld zijn voor deze soort koffie. Je kunt echter altijd ervoor kiezen om dan voor de gewone koffie en thee wel kartonnenbekers neer te zetten.

5. Verzorg de aankleding en inrichting van de koffiecorner

Dan moet je nog goed nadenken over de aankleding en inrichting van de koffiecorner. Het moet een gezellige plek worden voor jou en je collega’s. Daarom kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de koffiecorner in te richten in de kleuren van het bedrijfslogo. Zorg dan voor gekleurde stoelen of tafels, mokken met het logo, sfeer lampen etc. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een onderzetmeubel te plaatsen dat ook past bij jouw bedrijfskoffiemachine. De bijpassende meubels van de koffiecorner moeten de perfecte uitstraling van jouw kantoor zijn. Dan zijn er natuurlijk ook nog de bijpassende accessoires die horen bij een koffiecorner. Je moet bijvoorbeeld nadenken over een dispenser of bekerorganiser. Zo houd je dan ook de koffiecorner lekker netjes en het biedt jouw werknemers net iets extra’s.

Als je er gewoon voor zorgt dat jouw koffiecorner lekker koffie heeft, een goede sfeer qua interieur en de juiste accessoires bevat, kan het er niks fout gaan. Jouw werknemers zullen dan geheid jouw dankbaar zijn voor een gezellige plek om even tot rust te komen.