Meubels laten stofferen? Dat doe je zo

Is de stof van je meubels niet mooi meer of ben je er op uitgekeken? Laat je meubels dan opnieuw stofferen door een specialist in de buurt. Zoek bijvoorbeeld op meubelstoffeerder Den Haag. In no time krijg je er een meubelstuk voor terug dat zo goed is als nieuw. Als je niet bekend bent met het stofferen van je meubels kan het zijn dat je met bepaalde vragen zit. In dit artikel zetten we informatie over het stofferen van meubels voor je op een rijtje. Zo weet je beter waar je aan toe bent.

Waarom meubels laten stofferen?

Er zijn meerdere redenen om ervoor te kiezen je meubels te stofferen. Een eerste reden heeft met geld te maken. Vergeleken met het kopen van een nieuw meubelstuk kost het stofferen van je oude meubels veel minder geld. Je meubels krijgen een nieuwe look en dat is ideaal als je er op uitgekeken bent.

Ook als je nog niet van je meubels af wilt maar ze eigenlijk niet zo mooi meer zijn, is het fijn om de meubels te laten stofferen. Zo kun je nog wel gebruik maken van die lekker zittende bank en hoef je nog geen nieuwe te kopen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu om meubels die al in gebruik zijn een nieuwe look te geven. Dat voorkomt dat je het meubelstuk weggooit. Het hergebruiken van spullen is goed voor het milieu.

Wat kost het om meubels te laten stofferen?

Denk je eraan om een bank opnieuw te laten stofferen? Dan moet je rekenen op een bedrag van zo’n 2 duizend euro. Per meter gaat de prijs van alleen al de stof richting de 40 euro per meter. Daarnaast moet de stoffeerder ook nog andere materialen kopen en eigen arbeidskosten rekenen. De arbeidskosten liggen in vergelijking met de lagelonenlanden (waar veel meubels worden gemaakt) een stuk hoger. Het is dan ook echt vakwerk. Daarnaast ligt het er maar net aan wat je wilt gaan stofferen. Het ene meubelstuk is moeilijker dan het andere.

Wat kun je allemaal laten stofferen?

Van je oude bank tot je tuinkussens, er zijn veel meubels of meubelstukken die je opnieuw kunt laten stofferen. Zelf je auto bekleding kan opnieuw worden gedaan. Bijna alles kun je een frisse look geven. Of dat nu met klassieke methodes of juist op een moderne manier moet worden gedaan. Design stoelen kunnen ook worden bekleed.

Als je een afspraak maakt bij een stoffeerder krijg je vaak meerdere stoffen te zien waar je uit kunt kiezen. Zelf mag je dan bepalen wat uit de stoffencollectie aansluit bij jouw smaak. Vaak zijn er oneindig veel kleuren en zelfs stoffen met vrolijke patronen.

Soms kun je bij een stoffeerder ook terecht voor extra diensten. Denk bijvoorbeeld aan kleine reparaties om de kwaliteit van je meubels te verbeteren. Ook komt het voor dat stoffeerders gordijnen aanbieden die bij de stof van je meubels passen. Zo blijft het interieur een geheel en heb je altijd wel een stof die bij de rest van je inrichting past.