Op zoek naar assertiviteitstraining in Eindhoven?

Leren hoe je voor jezelf opkomt? Leren hoe je meer zelfvertrouwen ontwikkelt? Leren hoe je duidelijker je grenzen aangeeft? En ben je woonachtig in Eindhoven en omgeving? Dan is deze assertiviteitstraining in Eindhoven iets voor jou. Leer nu met een praktische training de technieken om jouw assertiviteit te laten bloeien en kom zekerder en duidelijker in gesprekken over. Iets voor jou? Schrijf je dan nu in.

Wat is assertiviteit?

Assertiviteit is een verzamelnaam voor een aantal sociale vaardigheden. Deze vaardigheden zijn belangrijk in het voorkomen van stress. Assertief zijn betekent eigenlijk min of meer voor jezelf opkomen zonder hierbij de gevoelens en belangen van een ander uit het oog te verliezen. Assertief optreden is nee zeggen, grenzen stellen, geven van feedback en kritiek leren te ontvangen. Assertiviteit heb je in drie maten. Je kunt sub-assertief zijn, waarbij je nauwelijks voor je eigen mening opkomt. Je staat vooral ten dienste van een ander en je houdt met jezelf geen rekening. De tegenpool is agressief. Agressieve mensen walsen over anderen heen. Ze komen uit voor hun mening en houden hierbij geen rekening met anderen. Assertief handelen is eigenlijk de gouden middenweg. Je komt wel op voor wat je voelt en denkt, maar verliest hierbij anderen niet uit het oog.

De assertiviteit ontwikkelen middels trainingen

Het betekent niet dat, wanneer je sub-assertief of agressief bent, je niet kunt veranderen meer. Je kunt je assertiviteit ontwikkelen. Een assertiviteitstraining biedt hierbij uitkomst. Een assertiviteitstraining duurt minimaal een dag en biedt je de mogelijkheid om assertief te handelen. Onder begeleiding van een assertiviteitscoach ga je aan de slag met de nieuwste technieken om je assertiviteit te laten groeien. Je leert in een cursus jezelf uit te spreken over wat je wilt en vindt zonder hierbij je te laten leiden door de gedachte of mensen je dan nog wel aardig vinden. Ook verlegenheid en de neiging om confrontaties uit de weg te gaan, worden in de training aangepakt. Het doel van de training is om je gevoel van eigenwaarde te vergroten en je communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Assertief communiceren: de kenmerken
Hoe doe je assertief communiceren? Hieronder volgt een lijstje met kenmerken:
Je moet nee kunnen zeggen.
Je moet gehoord worden, wanneer je aan het woord bent.
Je moet je grenzen aangeven.
Je moet makkelijk beslissingen kunnen maken.
Je hebt het recht om te zeggen wat jij vindt van een situatie.
Je moet effectieve feedback kunnen geven, maar zeker ook ontvangen.
Je moet in conflictgevallen je mannetje staan.
Charisma en een sterke persoonlijkheid zijn sterke eigenschappen.
Negatieve mensen hebben geen invloed op jou.
Sterk in je schoenen staan en zelfvertrouwen uitstralen.

Schrijf je nu snel in

Dus ben je woonachtig in de regio Eindhoven en ben je op zoek naar een manier om assertiever te worden, schrijf je dan nu voor de assertiviteitstraining in Eindhoven in en leer binnen een dag om voor jezelf op te komen en vol zelfvertrouwen je mannetje te staan.