Regel goedkoop en snel een visum voor Vietnam

Wanneer je naar Vietnam op reis wilt, heb je een visum of een zogeheten approval letter nodig om Vietnam te kunnen betreden. Met deze approval letter, oftewel autorisatiebrief, krijg je officieel toestemming van de immigratiedienst van Vietnam om Vietnam binnen te komen. Er is tegenwoordig geen verschil meer tussen een toeristenvisum en een zakelijk visum. Voor beide doelen moet er een Visum On Arrival geregeld worden. Vietnam geeft visums af voor een maand, 87 dagen of voor drie maanden, voor eenmalige of meerdere entrees.

Via VietnamExpert.nl kun je snel, veilig en betaalbaar via deze approval letter, je visum on arrival online eenvoudig regelen. Er kunnen voor Nederlandse reizigers ook e-visums worden afgegeven. VisumVietnamExpert.nl is een succesvol en betrouwbaar online bedrijf met jarenlange ervaring. Er worden dan ook duizenden Visums on Arrival afgegeven naar Nederlandse reizigers naar Vietnam.

visum voor Vietnam aanvragen

Online je visum regelen

Wanneer je online je visum voor Vietnam regelt, hoef je niet langs de ambassade in Den Haag. Dit is dan ook niet alleen een stuk sneller en eenvoudiger maar ook voordeliger. Je paspoortnummer, je volledige naam en je geboortedatum dient doorgegeven te worden zodat de immigratiedienst een akkoord kan geven. Alle gegevens die je op de website invult worden door een beveiligde verbinding doorgegeven en je gegevens dus veilig behandeld worden. Wanneer je vragen hebt over de procedure kun je VisumVietnamExpert.nl ook telefonisch of per mail bereiken.

Visum on arrival

Hierbij zal je een officiële machtiging ontvangen van de immigratiedienst om Vietnam te kunnen betreden. Deze ontvang je gewoon per e-mail zodat je niet naar de ambassade in Den Haag hoeft. Als toerist of als zakelijk reiziger kun je een officiële machtiging tot één jaar aanvragen. Daarop kan je de Visum on Arrival bij aankomst op het vliegveld ophalen. Het duurt daar ongeveer 15-20 minuten om deze stempel op te halen, terwijl je bagage van boord wordt gehaald. Dit visum is vanaf 30 minuten leverbaar en hiervoor is via VisumVietnamExpert.nl geen kopie van je paspoort nodig.

Het aanvragen van een E-visum

Een E-visum is een electronisch visum. Wanneer je dit aanvraagt ontvang je deze binnen vier werkdagen per e-mail. Wanneer je hiervoor kiest, hoef je geen stempel op te halen op het vliegveld in Vietnam maar kun je na het tonen van dit visum met je paspoort meteen door naar de douane. Sinds 2018 heeft de Vietnamese overheid het e-visum beschikbaar gemaakt voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit. Voor het aanvragen van een e-visum is een kopie van je paspoort vereist. Daarnaast zijn e-visums alleen beschikbaar voor reizen die passen binnen de ‘1-month single entry’ visumsoort.

Visum on Arrival Approval Letter

De autorisatiebrief om je visum bij aankomst te verkrijgen wordt ook wel de Visum on Arrival Approval Letter genoemd. Deze kan door VisumVietnamExpert.nl geleverd worden en dien je te tonen alvorens je vertrekt op het vliegveld. Dit is de snelste en de goedkoopste manier om een visum te verkrijgen voor het betreden van Vietnam en kost vanaf 11 euro per persoon. Deze autorisatiebrief dient overlegd te worden met het personeel op het vliegveld, bij het boarden van het vliegtuig en bij het ophalen van je visum bij aankomst in Vietnam.

het aanvragen van een visum voor Vietnam

Wanneer je via VisumVietnamExpert een aanvraag voor een visum indient, wordt er contact opgenomen met de immigratiedienst van Vietnam om goedkeuring te vragen voor jouw toetreding van het land. De aanvraag wordt dan beoordeeld op basis van je paspoortgegevens en zal bij geen problemen officieel geautoriseerd worden. De tijd die hier overheen gaat is maximaal twee werkdagen. Je paspoort dient voor deze aanvraag nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Bovendien dien je op één van de volgende drie vliegvelden aan te komen: Ho Chi Minh City, Ha Noi of Da Nang.

De kosten en levertijd van een visum voor Vietnam

Er kunnen dus twee soorten visums geregeld worden door VisumVietnamExpert.nl. De kosten en levertijden zijn als volgt:

  • Voor een visum on arrival zijn servicekosten gebonden voor het regelen van de approval letter bij de immigratiedienst van Vietnam. Daarbij komen de stempelkosten van het visum zelf die voldaan dienen te worden bij het ophalen van het visum op het vliegveld in Vietnam. Hiervoor kan je niet pinnen en moet het bedrag contant in dollars of VND voldaan worden. De levertijd is doorgaans maximaal twee werkdagen, maar kan tegen een meerprijs ook binnen een half uur tot drie uur geleverd worden. Dit is afhankelijk van de openingstijden van het immigratiekantoor in Vietnam. Wanneer je dit wenst kun je via e-mail contact opnemen met VisumVietnamExpert.nl.
  • Het e-visum kost 39 euro voor vakantiebezoek en 69 euro voor familiebezoeken en werk gerelateerde bezoeken. De levertijd voor dit elektronische visum is vier werkdagen.

Wanneer je vragen hebt over de kosten of leveringen van visums, of je hebt andere visumgerelateerde vragen, dan kun je altijd contact opnemen met VisumVietnamExpert.nl via telefoon, e-mail of de chatfunctie op de website.