Rondreis Amerika: de voorbereiding voor onze roadtrip

Er staat weer een leuke reis op de planning! Komende zomer ga ik met mijn partner op vakantie naar Amerika. We gaan een roadtrip maken! In twee maanden rijden we van de West kust naar de Oost kust. Eindelijk gaan we op vakantie naar Amerika!

roadtrip amerika

De voorbereiding

We hebben samen veel verschillende reisblogs gelezen van andere mensen en zijn enthousiast geworden over het reizen door Amerika. Daarna hebben we een mooie route uitgestippeld langs alle verschillende plekken die we willen bezoeken. Door Amerika reizen gaat natuurlijk anders als hier, dus we moesten het één en ander voorbereiden. We gaan vliegen naar Amerika en hebben de vliegtickets geboekt, maar verder willen we de hele reis een auto huren.

Rijbewijs halen

Mijn partner heeft zijn rijbewijs, maar ikzelf nog niet. Deze wil ik dus gaan halen speciaal voor onze reis naar Amerika zodat mijn partner en ik elkaar kunnen afwisselen. Omdat er wat haast bij is, heb ik mijn theorie gehaald met een spoedcursus. Dat ging erg gemakkelijk: binnen één ochtend werd ik klaargestoomd voor mijn theorie examen. Ik heb mijn theorie in 1 dag gehaald en ben daarna begonnen met rijlessen. Dankzij de spoedcursus kan ik me nu focussen op het halen van mij rijbewijs!

Visum regelen

Gelukkig hoeven we geen visum te regelen. Dat hoeft pas als je langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten verblijft. Wel hebben we een ESTA aangevraagd, want dat is verplicht. De ESTA is een soort vergunning. Als Nederlander kun je die gewoon aanvragen, maar Amerika weert mensen uit sommige andere landen.

amerikaanse vlag

Reizen binnen Amerika

We gaan dus lekker rondtoeren in een mooie Amerikaanse auto. Dan hebben we meer vrijheid en het openbaar vervoer is in Amerika niet overal even goed. Vooral buiten de steden is het OV niet altijd goed geregeld. Binnen veel grote steden in Amerika zoals In New York City is het heel gebruikelijk om met de taxi te reizen. Tegen een laag tarief kun je overal in de stad komen met de yellow cabs. Als we in de stad zijn, gaan we dat ook zeker doen! Maar een huurauto in Amerika is toch het prettigst, want daarmee bepaal je zelf je reistempo en route. De huurauto hebben we alvast gereserveerd omdat je meer betaalt als je ter plekke een auto gaat huren.

We kijken uit naar ons avontuur! Ben jij al eens in Amerika geweest? We horen graag of je tips voor ons hebt. Stuur me een berichtje!