Skateboardliefhebbers optimistischer dan ooit


Het is een goede tijd om skateboard liefhebber te zijn. De sport zit flink in de lift. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het tegenwoordig een olympische sport is die ook nog eens daadwerkelijk op de spelen te zien zal zijn. Daardoor is er ineens flink meer aandacht voor de sport. Niet alleen voor de professionele kant ervan, maar zeker ook voor de informele kant. Er zijn immers flink wat liefhebbers van de sport die het zelf beoefenen op een informele manier. Dit is dan ook één van de kanten die de sport zo bijzonder maakt.

Hardlopen en fietsen

Volgens experts heeft het skateboard nog altijd de potentie die de fiets ook heeft. Net als fietsen, maar denk ook aan hardlopen en wandelen, is het namelijk voor iedereen mogelijk om de sport op een gemakkelijke manier te beoefenen. Er is immers geen noodzaak om aan te sluiten bij een team. Bovendien zijn er geen vaste trainingstijden op een specifiek terrein nodig. Al is het natuurlijk wel mogelijk om in groepsverband op specifieke terreinen te trainen. Zoals iemand de fiets pakt, of de hardloopschoenen aantrekt, zo kan ook het skateboard gepakt worden. De opkomst van de sport zou dit kunnen veroorzaken.

Verkoopcijfers

Opvallend is ook dat er ieder kwartaal opnieuw betere cijfers gepresenteerd worden door bedrijven die zich bezighouden met skatecultuur. De kleding en accessoires die passen bij het skateboarden worden nog altijd iedere periode opnieuw beter verkocht. De aantrekkingskracht van de sport lijkt daardoor dus groter dan ooit. Kenners verwachten dat dit nog meer zal toenemen wanneer de sport ook olympische sterren zal gaan produceren. Dit is eerder ook bij andere sporten al gebeurd. Daardoor kan dit een interessante ontwikkeling zijn om te volgen in de komende periode. Of dit daadwerkelijk ook zo uitpakt kan natuurlijk pas over enige tijd daadwerkelijk gemeten worden.

De juiste items

Het goede aan de items die binnen de skatecultuur passen is dat deze ook te gebruiken zijn buiten het skaten om. Dat betekent dus dat bijvoorbeeld een mooi T-shirt, of een goede korte broek ook prima dienst kunnen doen buiten het skatepark of wanneer er niet gesport wordt. Dit geldt eigenlijk voor alle items die er binnen deze branche te vinden zijn. Het is dan natuurlijk nog wel zaak om de juiste items te vinden. Aan de hand van de mogelijkheden kan er een goede look worden gevonden die prima past bij deze tijd. Dit is natuurlijk ook erg interessant. Ben je getriggered om een tof skateboard te kopen? Doe eens onderzoek om te kijken wat voor skateboards bij jou passen.

Meer aandacht

Ook een opvallende ontwikkeling, is dat het skateboard meer en meer de aandacht op zich gevestigd krijgt bij evenementen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer events die om zogenaamde urban sports draaien. Daaronder valt in grote mate natuurlijk het skateboarden. Dit betekent bijvoorbeeld dat mobiele skateparken op prominente plekken in grote steden te vinden zijn gedurende een bepaalde periode. Wat de echte alleskunners natuurlijk weer meer mogelijkheden biedt om de aandacht op zich te vestigen. Daardoor kan de sport alleen maar nog verder groeien. Deze ontwikkeling is eigenlijk over de gehele wereld te zien. Ook dit zegt iets over de status.

De bakermat

In de Verenigde Staten, de bakermat van de sport, is ook een andere ontwikkeling gaande die het benoemen waard is. Nadat jarenlang het aantal skateparken terugliep omdat door slecht onderhoud meer en meer gesloten moest worden, is nu een kentering in deze ontwikkeling te zien. Meer en meer parken worden juist heropend of nieuwgebouwd. Vaak komt hier ook enig geld uit privé-investeringen bij. Daardoor is het dus ook net iets gemakkelijker om goed te zorgen voor de zaken die nodig zijn om het park in goede staat te houden en zo bij te dragen aan de talentontwikkeling van de skaters.

Conclusie

Er zijn allerlei redenen waarom skateboardliefhebbers op dit moment positiever gestemd zijn over hun sport dan ooit tevoren. De sport staat op het punt om daadwerkelijk op het niveau van de topsporten door te worden ingeschaald. Om die reden is er dus ook veel aandacht en zit het skaten meer in de lift dan ooit eerder het geval is geweest. Zelfs daar waar een terugval waarneembaar is geweest in de afgelopen periode, is nu juist weer groei waar te nemen. De sport lijkt daardoor groter dan ooit te worden op dit moment. De ontwikkeling is dan ook nog lang niet klaar.