Onderweg je talenkennis vergroten

Je bent op reis en wilt ‘on the go’ je talenkennis vergroten? Niet ideaal, want je doet niet even een studie Spaans of Engels terwijl je aan het reizen bent. Daarnaast ben je lekker aan het toeren, sightseeing, van alles bezoeken en ben je niet gefocust om een nieuwe taal te leren of om je talen te verbeteren. Toch is het juist mogelijk om tijdens het reizen nieuwe taalelementen te leren. En jouw nieuwe skills kunnen je tijdens het reizen ook nog eens verder helpen. De volgende trucjes kunnen het wat makkelijker maken om tijdens het reizen jouw talenkennis te vergroten.

samen je talenkennis vergroten

Een taalcursus meenemen

Misschien wel de aller makkelijkste oplossing is een taalcursus meenemen. Deze trainingen bestaan vaak uit deels werkboek opdrachten en deels online video’s. Afhankelijk van wat voor soort reis je maakt, zul je moeten afwegen welk soort cursus je kiest. Heb je geen internet verbinding, kies dan voor een cursus zonder online. Heb die wel internet, dan heb je de cursus altijd op zak. Natuurlijk moet je wel eigen discipline hebben om er echt mee aan de slag te gaan. Maar als je jouw talen echt wilt bijschaven en naar een hoger niveau wilt brengen, dan hoeft het geen probleem te zijn. Zulke cursussen heb je in allerlei niveaus. Van beginner trainingen tot cursussen om je taal te professionaliseren. Een cursus Engels of een cursus Spaans heeft geen zin als je er niet de motivatie en drijfveer voor hebt.

Locals vragen

Een meer praktische manier om een taal te leren is contact te zoeken met een local. Taal is immers is geen theoretisch iets en veel makkelijker te leren als je het toe kunt passen. Als je een gewillige en geduldige local weet te vinden, kun je samen oefenen en werken aan de punten waar jij op vast loopt. Ga doelgericht op zoek bij een lokaal reisbureau of spreek gewoon wat mensen aan in een café. Bovendien maakt contact met locals je reis interessanter! Zo kun je tijdens het reizen talenkennis vergroten.

Locals ontmoeten tijdens je reis om onderweg talenkennis te vergroten

Gebruik een taal app

Er zijn zoveel apps om bijvoorbeeld Spaans te leren en dat haalt het natuurlijk niet bij een cursus. Maar het is absoluut een mooi begin. Veel taalcursus apps zijn gratis of voor een gedeelte gratis. Sommige gratis taal apps zijn kwalitatief erg goed. Voor uitgebreide apps kun je voor een paar euro een app aanschaffen die jou helpt met het leren van een nieuwe taal. Soms zijn er ook in-app aankopen. Het is een kleine investering in vergelijking tot een hele training. Zo’n app is perfect ten eerste omdat je het altijd bij hebt. Je kunt dus in het vliegtuig, de bus of de auto even snel wat leren. Ten tweede omdat je geen internetverbinding nodig hebt. Je kunt sommige inhoud vaak downloaden wanneer je wifi hebt. En als laatste hebben veel van dit soort apps een woordenboek waarmee je je direct verstaanbaar kunt maken.

hoeveel talen spreek jij

Onderweg talenkennis vergroten? Gebruik de genoemde trucjes en voor het beste resultaat! Meer reistips? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief op de contactpagina!