Werken voor een uitzendbureau? Doen!

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of overweeg je je huidige dienstverband op te zeggen en van baan te switchen? Kijk eens naar de mogelijkheden om te werken via een uitzendbureau. Dit kan namelijk best wel wat voordelen opleveren voor jou als werknemer. Maar welke voordelen dan? En hoe ga je te werk als je via een uitzendbureau een baan wilt zoeken? Ook belangrijk: hoe vind je een uitzendbureau dat bij jou past? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje!

De voordelen van werken via een uitzendbureau

Er zijn aardig wat voordelen voor werken voor een uitzendbureau. Als je bijvoorbeeld niet goed weet wat je zoekt of wel werk er bij je past, kan een uitzendbureau je daar ook mee helpen. Aan de hand van jouw voorkeuren kunnen ze dan een baan of werkgever zoeken die bij jou past. Ook heb je via de website en nieuwsbrief van een uitzendbureau meteen alle vacatures op een rij en hoef je dus niet verder te zoeken. Tijd om te solliciteren? Dan kun je begeleiding krijgen in het schrijven van je motivatiebrief en advies voor je cv en het sollicitatiegesprek.

Inschrijven bij een uitzendbureau

Vroeger ging je met je cv langs verschillende uitzendbureaus om je daar in te schrijven. Tegenwoordig gaat dat heel anders. Veel uitzendbureaus hebben een website, waar je meteen online je inschrijving kunt regelen. Het kan dan wel zijn dat je alsnog wordt uitgenodigd voor een gesprek, zodat ze je beter kunnen leren kennen. Vaak is het zo dat je automatisch wordt ingeschreven als je solliciteert op een van de vacatures die op de website staan. Zie je niet meteen iets wat je aanspreekt, dan kun je je eerst aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je elke week de nieuwste vacatures ontvangt.

Tussenpersoon

Het uitzendbureau werkt als tussenpersoon voor de werkgever en de sollicitant. Voordeel hiervan is dat ze bekend zijn met de werkgevers en precies weten wat zij zoeken. Als jij nog niet eerder via het uitzendbureau gesolliciteerd hebt, kennen ze jou echter nog niet. Schroom dan ook niet om zelf de eerste stap te nemen en via een belletje aan te geven wie je bent en waar je naar zoekt. Heb je een leuke vacature gevonden, maar voldoe je niet helemaal aan de eisen? Trek de stoute schoenen aan en bel het uitzendbureau om te vertellen waarom jij toch geschikt bent.

Uitzendbureau

Hoe vind je het juiste uitzendbureau voor jou?

Zelfs in deze tijd van online is het nog mogelijk om een uitzendbureau te vinden die vooral met bedrijven in jouw omgeving werkt. Dat is fijn als je niet te veel wil reizen. Woon je bijvoorbeeld in Hardinxveld, dan type je gewoon ‘Uitzendbureau Hardinxveld’ in je zoekmachine. Uit die resultaten kijk je welk uitzendbureau er het beste bij jou past, door te kijken naar de tone of voice, de manier van werken en bijvoorbeeld ook de bedrijfssectoren en verschillende soorten vacatures die je op de site kunt vinden. En dan? Solliciteren maar!