Zo profiteer je van een cursus Chinees

Als het tijd is voor jou om wat nieuws te leren en tegelijkertijd je carrièrepad te veranderen, dan kun je overwegen om een cursus Chinees te volgen. Dit is wat betreft je loopbaan een uitstekend idee, omdat de banden tussen de Europese en de Chinese markten erg sterk zijn. Daarnaast heeft de Chinese premier Li tijdens zijn bezoek aan Nederland aangegeven de regels voor Nederlandse bedrijven om zich in China te vestigen te willen versoepelen. Tegelijkertijd is Chinees één van de belangrijkste talen in de bedrijfswereld en daar kun jij van profiteren.

Waarom een cursus Chinees volgen?

De bovenstaande redenen geven al goed aan waarom het gunstig is om Chinees te leren. Je kunt dit doen om je CV te verbeteren en een nieuwe loopbaan te beginnen. Er zijn ook andere redenen waarom dit een goed idee is. Misschien wil je op reis naar China en wil je je voorbereiden op de taal en de mensen. Een andere reden waarom veel mensen Chinees leren is omdat ze een partner hebben die daar vandaan komt en zo met de familie en vrienden kunnen converseren. Wat ook je reden, van een cursus Chinees zal je altijd wat opsteken en leren.

Chinees leren is niet gemakkelijk

Denk goed na over je beslissing, want Chinees leren is verre van gemakkelijk voor ons. Tegelijkertijd is het voor hen ook bijzonder lastig om een Europese taal te leren. Er worden vele cursussen aangeboden, maar je zal moeten leren dat Chinees volledig andere tekens gebruikt en dat deze niet terug te relateren zijn aan de letters die wij gebruiken. Daarom heb je aan je achtergrond van Duits, Frans en Engels ook weinig. De uitspraak van Chinees zal ook even wennen zijn, omdat één bepaalde lettergreep met een verschillende toonhoogte (er zijn er in totaal vier) een compleet andere betekenis krijgt. Zie het als een uitdaging en kies een goede school uit. Dat is al het halve werk.

een cursus Chinees volgen om Chinees te leren

Neem de tijd

Omdat Chinees volledig anders is dan Nederlands of andere Europese talen die je misschien spreekt, heb je wel even de tijd nodig om het onder de knie te krijgen. Je kunt erop rekenen dat je na twee jaar les gevolgd te hebben een simpele conversatie kunt voeren en dat je de taal na zeven jaar vloeiend spreekt. De meeste scholen geven Mandarijn. In het Chinees heet dat Putonghua. Dit is de Chinese standaardtaal en de taal waarmee je in China het meeste kunt.

Een cursus Chinees voor iedereen

Er worden steeds meer cursussen Chinees aangeboden en dat betekent dat jij een cursus uit kunt kiezen die bij je past. Allereerst zijn er speciale cursussen voor kinderen die de taal spelend kunnen leren. Voor volwassenen worden er een verscheidenheid aan cursussen aangeboden. Ga je naar China om te reizen, dan heb je een andere vocabulaire nodig dan wanneer je op zakenreis gaat. Daarom worden er ook vaak business cursussen gegeven, specifiek voor zakenmensen.

Privé lessen of groepscursussen

Een andere keuze die je moet maken is of je een privé cursus Chinees wilt gaan volgen of dat je dit in groepsverband wilt doen. Een één op één cursus is meer toegespitst op jouw exacte behoeften, op jouw krachten en zwakheden bij het leren van de taal. Ook heb je altijd de aandacht van de leraar of lerares. Op die manier leer je vaak sneller. Tegelijkertijd zijn deze cursussen duurder en is er geen interactie met andere leerlingen. Groepscursussen zijn daarom vaak gericht op het oefenen van conversaties in de taal en daar gebruiken jullie elkaar voor. Het is gezelliger en mogelijk houd je er een goede vriend of vriendin aan over. Jullie hebben je interesse in de Chinese taal in ieder geval alvast gemeen.

Zo zorg je ervoor dat je je cursus af maakt

Het is belangrijk om je cursus Chinees goed uit te kiezen. De leraar is dan essentieel en de kwaliteit van de lessen. Als deze saai zijn dan is het erg lastig om door te zetten. Kies dus voor een school die de leraren zorgvuldig selecteert en die strenge eisen stelt aan de kwalificaties die ze hebben. Verder moet het tempo van de cursus goed bij je passen. Zorg ervoor dat je niet te veel hooi op je vork neemt en dat je in staat bent om alle lessen te volgen. Het tijdstip is dan ook erg belangrijk. Te weinig lessen en je gaat niet snel genoeg vooruit. Denk hier dus goed over na, kies een kwalitatieve school en begin met het leren van deze interessante taal.