Parkeren op Schiphol

Het is een waar begrip geworden in Nederland. Het parkeren op Schiphol is niet altijd even gemakkelijk en duidelijk voor iedereen. Toch gaat dit allemaal steeds beter. Dit is onder andere te danken aan slimmere methodes en sterke vooruitgang. Ook de zaken rondom het parkeren worden steeds beter verzorgd. Het uiteindelijke doel hiervan is natuurlijk simpel. Met behulp van betere service kan de stress waarmee een reis begint sterk worden verminderd. Zo kan het ontspannen direct al beginnen en kan je onbezorgd op reis. Wanneer je terugkomt hoef je je dan ook geen zorgen te maken over het terugvinden van het vervoer.

Valet parking
Een dienst die vooral veel goeds doet met betrekking tot het terugdringen van de stress rondom het parkeren is valet parking. Hoewel de naam misschien niet bekend klinkt weet eigenlijk iedereen wel wat dit is. Dit is namelijk iets wat je ook veel terugziet in Hollywoodfilms. Je hoeft dan namelijk niet zelf op zoek naar een parkeerplaats, maar laat dit doen door iemand die hiervoor is aangenomen. Dit is natuurlijk een erg gemakkelijke manier om van de problemen af te zijn. Het werkt dan ook ontzettend gemakkelijk. Eigenlijk ben je binnen twee stappen klaar en kan je op reis.

Hoe werkt het?
Eigenlijk is het heel simpel. Je stapt thuis in de auto en rijdt ermee naar Schiphol. Normaal gesproken zou nu de ellende beginnen. Je zou dan eerst moeten uitzoeken waar je lang kunt parkeren en waar je kort kunt parkeren. Vervolgens zou je een plekje moeten zoeken en daarna moet je een flink eind met je zware bagage lopen. Die tijd is voorbij. Zodra je bij Schiphol voor de deur aankomt stap je uit de auto en til je de bagage eruit. Er staat daar een chauffeur te wachten die de auto vervolgens overneemt en op een goede parkeerplek zet.

Wat gebeurt daarna?
Je gaat vervolgens gewoon inchecken en op vakantie. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je helemaal niet meer aan je auto denkt. Je laat zelfs je sleutels achter. Je blijft lekker een paar weken in de zon liggen en komt dan weer naar huis. Pas dan ga je weer stappen ondernemen. Je geeft aan de dienst aan dat je eraan komt. Wanneer je bent geland en uitgecheckt kan je dan zorgen dat de auto van de parkeerplek wordt opgehaald. Deze komt opnieuw voor de deur voorrijden. Je laadt de bagage in, stapt zelf in en rijdt weg.

Hoge kwaliteit
Wat vooral belangrijk is aan de service, is dat het nog altijd wel gewoon een dienst is. Het onderscheid zit hem dus altijd in de kwaliteit die geleverd wordt. Het is dus eigenlijk onderdeel van de taak van de valet dienst om zorgen bij jou weg te nemen zodra je op reis gaat. Waar je vroeger al met flinke paniek begon, daar kan je nu met een gerust hart inchecken, wetende dat alles goed verzorgd is. Dit is ook de reden waarom de dienst zo populair is en na vele jaren in de Verenigde Staten nu ook in Europa groot wordt.

De kosten
Natuurlijk is het wel zo dat deze dienst niet gratis is. Prijzen valet parking zijn belangrijk om van tevoren even goed uit te zoeken wat je ongeveer kwijt zou zijn als je jouw auto door de dienst laat wegbrengen en ophalen en ondertussen onder bewaring geeft gedurende de tijd dat je op reis bent. Het grote voordeel is dat de dienst verhoudingsgewijs steeds goedkoper wordt naarmate je langer op reis bent. Wanneer je langer dan drie weken weg bent, dan betaal je nog slechts tien procent van het bedrag per dag ten opzichte van de beginprijs.