Fleetmanagement oplossingen voor alle branches

Meer controle over uw assets, voertuigen of machines? Door het inzetten van fleetmanagement, ook wel vlootbeheer genoemd, kan dit gerealiseerd worden. Zo heeft u ten alle tijden inzicht in de locatie van uw assets, zoals containers en voertuigen. Vaak wordt dit in een duidelijk overzicht gerapporteerd, waarmee bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. In welke branches is het handig om gebruik te maken van fleetmanagement software? Wij leggen het in dit artikel uit. 

fleetmanagement

Landbouwsector

Het beheren van alle machines en landbouwvoertuigen kan enorm waardevol zijn, zeker als deze machines ingezet worden op meerdere locaties. De fleetmanagement oplossingen zorgen ervoor dat alle operationele informatie overzichtelijk op één plek weergegeven wordt. Hierdoor kunt u in één oogopslag de huidige GPS locatie van al uw machines zien en ook de locatiegeschiedenis bijhouden. Maar de meeste fleetmanagement software gaat nog een stapje verder. Zo kunt u ook het aantal gedraaide uren bijhouden, wat weer belangrijk kan zijn voor het plannen van onderhoud. 

MKB-bedrijven 

Voor MKB-bedrijven liggen er ook kansen om van fleetmanagement gebruik te maken. Net als voor de landbouwsector is het voor bedrijven fijn om inzicht en controle te hebben over bijvoorbeeld het wagenpark. Met een fleetmanagement systeem is het eenvoudig om onderscheid te maken tussen privé en zakelijk gereden kilometers. Met een duidelijk overzicht wordt het hierdoor eenvoudig om een sluitende kilometerregistratie te overhandigen. 

Maar het inzetten van fleetmanagement software brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Met het inzicht in de laatst gereden ritten is het eenvoudig te bekijken of de kortste route is afgelegd of dat de wagen efficiënter ingezet had kunnen worden. Dit scheelt uiteindelijk tijd maar ook brandstof. Door het inzetten van fleetmanagement kunnen bedrijven kosten besparen.

Overheidsinstellingen 

Ook voor overheidsinstellingen kan het interessant zijn om gebruik te maken van fleetmanagement. Het werken voor een gemeente of overheid brengt een voorbeeldfunctie met zich mee, daarom moet veilig rijden gestimuleerd worden. Eén van de oplossingen van fleetmanagement is het inzicht krijgen in de gemiddelde snelheid, de afstand die is afgelegd en de reisduur. Hiermee kan een rijgedrag analyse gemaakt worden, waardoor slechte gewoontes herkent en opgelost kunnen worden. 

Elektrische voertuigen

Voor alle eerder genoemde branches is het goed om rekening te houden met de trends die spelen rondom vlootbeheer. Het verminderen van CO2-uitstoot om het milieu te beschermen is één van de belangrijke trends. Voor landbouwbedrijven, MKB-bedrijven en overheidsinstellingen is het daarom goed om te kiezen voor fleet management software die eenvoudig kan inspelen op deze verandering.