IT-detachering: een oplossing voor de IT-vraagstukken in jouw bedrijf

IT-detachering. Veel bedrijven zullen er wel eens van gehoord hebben. Door de schaarste van IT-personeel Maar wat betekent het nu eigenlijk? En kan IT-detachering interessant zijn voor jouw bedrijf? In dit artikel leggen we uit wat IT-detachering is, wanneer het aan te raden is en wat de voor- en nadelen zijn. 

Wat is IT-detachering? 

IT is een belangrijk onderdeel van veel organisaties. Vooral door steeds verder ontwikkelende trends als digitalisering is een IT-afdeling van essentieel belang. Helaas is IT-personeel de laatste jaren steeds schaarser geworden. Daardoor kampen veel bedrijven met een tekort aan IT-personeel. Daar zijn meerdere oplossingen voor. Een van de mogelijkheden is IT-detachering. Een andere mogelijkheid is het inhuren van een freelance IT-specialist. 

It detachering

Wanneer is IT-detachering aan te raden? 

IT-detachering of een freelance IT-specialist? Welke het meest bij de situatie van jouw bedrijf past, verschilt. De grootste reden waarom bedrijven voor IT-detachering kiezen in plaats van een freelance IT’er zijn de kosten. Freelance IT’ers zijn schaars en daardoor over het algemeen duurder. IT-detachering is aan te raden als je snel en flexibel extra medewerkers nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een project, of als een collega langdurig uitvalt. 

Voordelen IT-detachering 

Een voordeel van IT-detachering is dat je snel kunt op- en afschalen in personeel als dat nodig is. Je hoeft zelf immers geen personeel te werven. Ook haal je daarmee mensen binnen die kennis hebben die in jouw bedrijf misschien ontbreekt. Je hoeft je eigen personeel dan niet bij te scholen en hebt daar dan ook geen extra kosten aan. In het verlengde daarvan ligt dat je geen werkgeversverplichtingen naar de gedetacheerde hebt. Deze persoon is namelijk in dienst van de detacheerder, en niet van jouw bedrijf. De nieuwe collega ontwikkelt zichzelf continu. De kosten voor de detacheerder. 

Nadelen detachering IT-personeel 

Naast bovenstaande voordelen zijn er ook nadelen van IT-detachering te benoemen. Bijvoorbeeld wanneer veel gedetacheerde werknemers werkzaam zijn binnen jouw bedrijf. Zij zijn niet in dienst en vaak voor een kortere periode werkzaam. Dit kan invloed hebben op hoe hecht een team is. Tot slot het kostenplaatje: het is immers kostbaar om mensen in te huren. Toch zien we dat deze investering vrijwel altijd meer tijd en geld oplevert dan dat je erin gestoken hebt. 

IT-detachering Utrecht 

Wanneer je de keuze hebt gemaakt, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte IT-detacheerder. Vooral en randstad zijn er verschillende bureaus te vinden. Bijvoorbeeld als u op zoek bent naar IT-detachering in Utrecht. Maar waar u ook op zoek bent, IT-detacheerders zijn door heel Nederland te vinden.