Met deze trends is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer

We zijn getrakteerd op een heerlijk voorjaar en het belooft een hete zomer te worden. Deze zomer zullen we veel in ons eigen land doorbrengen en daardoor brengen we ook meer tijd door in onze eigen tuin. Dit is een uitstekende reden om de tuin een leuke upgrade te geven. Met onderstaande drie tuintrends geniet jij optimaal van de zomer in eigen tuin. 

  1. De moestuin 

Koken met ingrediënten uit eigen tuin? De moestuin is deze zomer weer helemaal terug van weggeweest. Een frisse salade maken is nog nooit zo leuk geweest. Bovendien smaakt de salade een stuk lekkerder, alles is tenslotte vers. Mensen denken vaak dat je voor een moestuin een grote ruimte nodig hebt. Maar zelfs op een balkon of op een kleinere tuin kun je al een paar potten kwijt met sla, tomaten, komkommer en radijsjes.  

tuintrends
  1. Buitenkeuken 

Kan jij niet wachten je vrienden, familie of kennissen te verwennen met een overheerlijke maaltijd uit jouw eigen buitenkeuken of van de barbeque? Koken en eten in de buitenlucht geeft je gegarandeerd het echte vakantiegevoel. Een buitenkeuken onder een overkapping is helemaal ideal. Dan zit je altijd lekker droog. Met een BBQ of zelfs een volledige buitenkeuken wordt de tuin helemaal een verlengstuk van je huis. 

  1. De milieubewuste tuin 

Vind jij het milieu en een duurzame tuin heel belangrijk? Je bent niet de enige. Een van de grootste trends voor deze zomer is een tuin waar veel natuur is. Vervang je tegels door een grasmat of planten en je tuin is direct een stuk groener. Maar bij een milieubewuste tuin horen ook dieren en insecten. Afgevallen bladeren trekken insecten en daardoor vogels aan. Daarnaast scheelt het jou elke week vegen in de tuin. Liever een opgeruimde tuin? Koop eens een vogelnestkastje of een insectenhotel. 

  1. Een buitenhaard 

Blijf jij ‘s avonds het liefst zo lang mogelijk buiten, maar ga je vaak naar binnen omdat het fris wordt buiten? Met het plaatsen van een buitenhaard zit je er altijd warm bij. Daarnaast brengt een buitenhaard ook veel sfeer met zich mee. Maak de tuin helemaal af met sfeervolle verlichting, zodat je ‘s avonds laat ook nog licht hebt. Met een buitenhaard geniet je optimaal van je buitenruimte en kom je helemaal tot rust. Een buitenhaard is eenvoudig online te bestellen bij Kuijt Kachels en Haarden. Uiteraard is het ook mogelijk om langs te gaan in de showroom.